HABER DETAY
ANKET

Şirketimiz, Lisanslı Depoculuk Zeytin Faaliyet Lisansını Aldı

Şirketimiz, uzun bir çalışma sonucunda Dünya`da ilk ve tek olarak zeytin Lisanslı Depoculuk faaliyet lisansını aldı ve Lisanslı Depoculuk faaliyetlerine başladı. İlk mudi S.S.Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (MARMARABİRLİK) oldu.

DÜNYADA BİR İLK

Sofralık zeytin sektöründe dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Marmarabirlik Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. faaliyet lisansını aldı. Tesis Lisanslı Depoculuk faaliyetine başladı.

Geçtiğimiz ay Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda ilk etapta 5 bin ton kapasiteli merkez depo için lisans almaya hak kazanıldı. Toplam kapasitesi 13 bin 500 ton olan Lisanslı Depo’nun azami depolama süresi ise siyah zeytin için 16 ay. Lisanslı Depo faaliyetleri kapsamında, üreticilerin ürünleri alınacak, havuzlanacak, bakımı yapılacak ve elektronik ürün borsası aracılığıyla elektronik ürün senetlerinin satışı sağlanacak. Lisanslı Depoculuk sisteminde, Takasbank, Merkezi Kayıt Kuruluşu, yetkili sınıflandırıcı, elektronik ürün borsası, yetkili ve referans yetkili sınıflandırıcılar ile bankalar ve mudiler yer alıyor.

 

Anket sistemimizi nasıl buldunuz ?




Anket sonuçları için tıklayın